WELKOM OP
DE WEBSITE

Zonneboiler Bodegraven-Reeuwijk

Zonneboiler Zonneboilers in vergelijking met zonnepanelen zijn minder populair in Bodegraven-Reeuwijk . Is een zonneboiler-systeem nog wel interessant? Hierover leest u meer op deze pagina. Wat velen niet weten is dat u met een zonneboiler flink op uw gasrekening kunt besparen. U kunt zo’n 50% besparen op uw gasrekening per jaar! Dit kan u op jaarbasis een paar honderd euro schelen. Er zijn verschillende soorten zonneboilers op de markt, hieronder zullen we daar verder op ingaan, alsook de werking, het rendement, de subsidie en de prijzen van zonneboilers.

Werking zonneboiler

Hoe werkt een zonneboiler eigenlijk? Een zonneboiler werkt vrij eenvoudig. De zonnecollectoren op het dak worden verwarmd door de zon. In de buizen van het zonnecollector systeem zit een vloeistof. De warme vloeistof wordt vervoerd richting de boiler. Hier wordt er via een warmtewisselaar de warmte overgezet in de boiler. De boiler werkt als een opslagvat, zodat u warm water heeft wanneer u het nodig heeft. Het grootste verschil met zonnepanelen is dat u met een zonneboiler geen elektriciteit kunt terug leveren aan uw energieleverancier. Wat moet u doen als het water niet warm genoeg is? En hoe werkt een zonneboiler in combinatie met een cv ketel? Meer informatie over de werking van zonneboilers.

Installateur uit Bodegraven-Reeuwijk inschakelen of zelf doen?

Bent u handig? Dan is het slim om het zonneboiler-systeem zelf te plaatsen om te besparen op de installatiekosten. Het is echter verstandiger om dit te laten doen door een ervaren installateur uit Bodegraven-Reeuwijk aangezien het gaat om een grote investering en u jarenlang wilt genieten van uw zonneboiler. Bovendien kan de installateur u adviseren om het maximale rendement te halen uit de boiler. U weet bijvoorbeeld niet wat de optimale hoek is om de zonnecollectoren te plaatsen.

Zonneboiler prijzen

Hoe zit het met de prijzen van zonneboilers in Bodegraven-Reeuwijk ? De grootste kostenpost van een zonneboiler is de installatie ervan. De prijzen hangen daarnaast onder meer af van:

  • Het merk
  • De grootte
  • Aantal collectoren
  • De afstand tussen de boiler en collector
  • De installatiekosten (service)

Wilt u weten wat de wat de prijzen inclusief de installatie zijn? Lees dan verder op de pagina: zonneboiler prijzen. Op de pagina  zonneboiler rendement vindt u meer informatie over  de terugverdientijd.

Hoe vind ik een installateur uit Bodegraven-Reeuwijk

installateur zonneboiler Als u een zonneboiler wilt kopen doet u er verstandig aan om meerdere installateurs uit uw regio in Bodegraven-Reeuwijk te vergelijken. Klik op de button hieronder en vul het formulier binnen een paar minuten in. U ontvangt van iedere installateur prijsopgaven op maat in uw mailbox. U vergelijkt ze zelf en kiest de beste optie. Zo bespaart u tot wel 30% op de installatiekosten. Vergelijken dus!