WELKOM OP
DE WEBSITE

Zonneboiler werking

De werking van een zonneboiler is niet ingewikkeld. Op uw dak komt een zonnecollector te staan welke erg veel lijkt op een zonnepaneel. De collector vangt zonlicht op en de energie wordt dan gebruikt om uw kraanwater te verwarmen. Het gehele zonne-energiesysteem bestaat uit:

  • Zonnecollector (lijkt op een zonnepaneel)
  • Boiler
  • Pomp
  • Leidingen

De boiler zelf kan 75 tot 300 liter water (warm) opslaan. Als het water niet warm genoeg is door middel van de zon dan kan er gebruik worden gemaakt van een naverwarmer waardoor het water op temperatuur wordt gebracht.

De zonnecollector zelf bestaat uit buizen waar vloeistof doorheen loopt. Dit vloeistof beweegt van de boiler naar de collector zelf. Door middel van een warmtewisselaar verwarmt het vloeistof het water in de boiler. Zo heeft u warm water.

Hoe zit het precies met de naverwarmer?
U kunt gebruik maken van uw cv combiketel als het water niet warm genoeg is. Dit kan wel eens voorkomen als u teveel warm water in een keer nodig heeft. U heeft wel een speciale type ketel nodig om na te verwarmen: een ketel met een zogeheten NZ-label (Naverwarming Zonneboiler). Hiermee bent u ervan verzekerd dat u altijd warm water heeft.